De Vetste maakclub van de regio
Op vrijdag 25 oktober van 15.30-17.00 uur ging de maakclub voor de eerste keer van start.
De maakclub is een initiatief van MaakplaatsUden. Voor kinderen uit heel Uden met interesse in maken en in zelf of samen ontwerpen verzinnen. Er is gestart met kennismaken en luisteren naar de ideeën van de 17 kinderen,  die de eerste keer meededen. 
Er is materiaal  en er zijn gereedschappen, scharen, stiften, karton en kartonzagen. Er zijn apparaten die kunnen worden gedemonteerd. En met gedemonteerde spullen kan iets nieuws worden gemaakt. 
Hans en Kees van het Repair Cafe hebben ervoor gezorgd dat de kinderen meer kennis kregen van schroevendraaiers en wat het betekent om iets geduldig uit elkaar halen. En een kartonnen koker afzagen is toch wel even moeilijker dan gedacht. 
Over magneten. Wat de kinderen mee naar huis namen was heel divers, van een schilderij tot een kartonnen masker voor Haloween, van een magnetische torentje,  tot een gesoldeerde onderplaat  uit een apparaat. Het enthousiasme was groot.  
Ook verschillende ouders zijn gebleven. De maakclub wil graag een club worden voor jong en oud, zodat van elkaar wordt geleerd en zodat we kennis maken met allerlei vormen van maken en met makers, die kinderen inspireren om zelf aan de slag te gaan..
In 2019 kun je drie keer gratis meedoen en daarna vragen we een kleine bijdrage. ​​​​​​​
Naar boven