HAN PRESSURE COOKER ONDERZOEK MAAKPLAATS UDEN
‘Bouwen aan een duurzame maakplaats in Uden, hoe doe je dat?’

Het waren drie bijzondere dagen...
Met veel trots en genoegen heeft MaakplaatsUden enige tijd geleden het bijzondere aanbod aangenomen van HAN Civil Society Lab om een pressure cooker onderzoek te verzorgen. Jonge talenten uit diverse disciplines gingen intensief samenwerken om zo bij te dragen aan ’tijd, ruimte en middelen voor de Udense makers van morgen!’ Hoe mooi is dat!
Een menu om te smullen...
In de periode van 8 t/m 10 oktober 2019 zijn 30 studenten van HAN Civil Society Lab aan de slag gegaan met een menu van vijf onderzoeksvragen afgeleid van de hoofdvraag ‘bouwen aan een duurzame maakplaats in Uden, hoe doe je dat?’ De onderzoeksresultaten werden op 10 oktober met veel enthousiasme aan een grote groep genodigden gepresenteerd.
Deze bijzondere bijeenkomst werd geopend door een inspirerende keynote van René Paré, directeur van Maker Faire Eindhoven. Hij nam iedereen mee in een sprankelende presentatie over 'de magie van het maken'.
Vijf spraakmakende gerechten
De resultaten van de verschillende onderzoeken waren spraakmakend en gaven aanleiding tot boeiende discussies. Het gegeven dat dit de resultaten waren van 'slechts drie dagen onderzoek onder druk' is veelbelovend en vormt een belangrijke context. De reacties na afloop, evenals de grote opkomst, bevestigden dat er in Uden interesse en belangstelling bestaat met betrekking tot dit mooie vraagstuk. Werken aan maken!
Mogelijkmakers
Met dank aan; Dort Spierings (HAN Civil Society Lab), Benito van Dijk ('t Handelshuys) en Annie van Genugten en Peter Kuijpers (MaakplaatsUden). Studenten, docenten en begeleiders van HAN Civil Society Lab. Reizend kunstenaar Bart Somers; www.somerssteelart.com. De bezoekers van de eindpresentatie en alle mensen die hebben bijdragen om deze pressure cooker tot een succes te maken. 

Het waren drie fantastische dagen met inspirerende energie.
Een menu dat smaakt naar meer!

Kijk HIER voor foto's van de pressure cooker 2019
Naar boven